Az új-zélandi akvárium nyilvánosan megszégyeníti rossz magaviseletű pingvinjeit

  Az új-zélandi akvárium nyilvánosan megszégyeníti rossz magaviseletű pingvinjeit

   Az új-zélandi Napierben található tengeri akvárium gondozói minden hónap végén közzéteszik, melyik pingvin viselkedett jól vagy rosszul, tudtuk meg az akvárium közösségi oldaláról.

  Íme, a dicsőség-/szégyenfal: a bal oldalon Timmy, a jobb oldalon Betty Fotó: National Aquarium of New Zealand / FacebookForrás: Travelo

   

   A júniusi összesítés alapján Timmy pingvinnel volt a legtöbb gond, ezért ő került fel a szégyenfalra. Viselkedésére sokszor van panasz, mert nem csupán félrelök másokat az útból, de halat is rendszeresen lopkod. Timmy-t sérülten találták egy új-zélandi öbölben, és saját gyógymasszőrének köszönhetően ismét tud járni, bár néha kissé imbolyog. Úszni viszont nagyon szeret.

  A rosszcsont Timmy megérdemelten került a szégyenfalra Fotó: National Aquarium of New Zealand / FacebookForrás: Travelo

   De nem csak a legrosszabbat emelik ki a gondozók: a szégyenfal egyben dicsőségfal is, melyre a június havi viselkedése alapján Betty került. Betty 2008-ban erősen alultáplálva került a tengeri akváriumhoz. Kis ballerinának becézik gondozói, mivel az átlagosnál jóval kisebb a lábfeje. Általában jól nevelten, türelmesen vár a halra, és sokat úszik, ami a tollai egészségének igen fontos.

  Betty jó úszó Fotó: National Aquarium of New Zealand / FacebookForrás: Travelo

   Kíváncsian várjuk, július hónapban sikerül-e Timmy-nek szépítenie, mert nem esik jól neki viszontlátni magát a szégyenfalon. Addig is, ne feledje, hogy Veszprémben tavaly látványos fóka- és pingvinkifutót létesítettek. Ha pedig arra kíváncsi, hogyan tanulnak a dubaji pingvinek, itt megnézheti.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!