Különleges tollas fiókák láthatók a Szegedi Vadasparkban

  Különleges tollas fiókák láthatók a Szegedi Vadasparkban

   

  Közel két évet kellett várni, hogy a vadaspark egyik legkülönlegesebb és a legveszélyeztetettebb tollas lakói szaporodni kezdjenek, de idén megtörtént az, amit régóta vártunk: kikeltek az első tarvarjú fiókák, egyik fészekben kettő, a másikban egy fióka nevelkedik - olvasható a Szegedi Vadaspark weboldalán.

  A park a ritka, hajdan Európában vadon is élt madarat nemzetközi fajmegmentési program keretében tartja, és már tenyészti is az európai részlegen, a medveház mellett lévő röpdében, amelyet mormotákkal osztanak meg. A falon, sziklaperem-szerűen kialakított fészkelőhelyre az élesebb szemű látogatók is ráláthatnak.

  Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Vadaspark

  Nemcsak természetvédelmi jelentőségük miatt keltik fel a látogatók figyelmét, de érdekes kinézetük is feltűnő. A napfényben színpompásan csillogó, fekete tollazatuk és nevük ellenére nem varjak, hanem az íbiszek közé tartoznak. A természetben csigákkal, rovarokkal, pókokkal, földön fészkelő madarakkal és kisemlősökkel táplálkoznak, az állatkerti étrendjük is ennek megfelelő. A tojásaik kelési ideje 24-25 nap, amelyet a pár közösen költ ki, majd neveli a fiókákat. A fiókák aztán két hónaposan kelnek szárnyra.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!