Jégkorszakot bemutató látványosság épül Nyíregyházán

Jégkorszakot bemutató látványosság épül Nyíregyházán.

Uniós forrásból több mint 5,7 milliárd forintot fordít fejlesztésekre a következő években a Nyíregyházi Állatpark, ahol többek közt új hópárduckifutó, látogatóközpont és ökocentrum is épül - olvasható az MTI hírei között.

A jegesmedve például már most is nagyon barátkozósFotó: Nyíregyházi Állatpark

Gajdos László, az állatpark igazgatója az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: az első fejlesztés heteken belül elkezdődhet, 1,7 milliárd forintból megépül a Blaha Lujza sétányon a Pangea Ökocentrum, amely egy különleges szálloda és oktatóközpont lesz.

Szeptember végén indulna a látogatócentrum beruházása, amely Sóstó "kapuja" lesz, a létesítmény információs bázisként és egyben a park új főbejárataként is funkcionál majd - tette hozzá az állatpark vezetője.

Az öt elemből álló fejlesztési csomag részeként megújul a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának, a hópárducnak a kifutója és kibővítik a fókamedencét. A tervek szerint még ősszel elkezdődhet a négy kilométer hosszú ökológiai tanösvény építése, illetve előkészítés alatt van az India-ház és egy, Európában egyedülálló, 3 milliárd forintból megépülő, a jégkorszakot bemutató látványosság is. Utóbbi két beruházás 2018-ban, valamint 2019 végére készülhet el.

És már most is páratlan növénygyűjteménnyel találkozhatunk NyíregyházánFotó: Nyíregyházi Állatpark

Újabb cikkünk ebben a témában:

Ruhadarabról nevezték el a Nyíregyházi Állatpark kéthetes alpakáját
Találja ki, melyikről!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek