Újra kinyit a horrorállatkert, ahol 500 állat pusztult el

Újra kinyit a horrorállatkert, ahol 500 állat pusztult el

Meghosszabbították annak az angliai állatkertnek a működési engedélyét, ahol az igazgatóság hibájából négy év alatt ötszáz állat pusztult el - írja a TheGuardian. A keddi döntés értelmében rövidesen ugyanis újból kitárhatja kapuit a horror állatkertként emlegetett intézmény, ahol számos állatot kiéheztetett társaik faltak fel.

Még egy februári vizsgálat során derült ki, hogy 2013 januárja és 2016 szeptembere között összesen 486 állat pusztult el a Dalton-in-Furnessben fekvő South Lakes Safari Zoo nevű intézményben, ezért márciusban az állatkert alapítójától meg is vonták a működési engedélyt. A vizsgálat szerint az állatkertben semmit nem találtak rendben. Elhanyagolták az állatorvosi ellátást, borzalmasak voltak a higiéniai körülmények és éheztették az állatokat. A jelentésben akkor több konkrét esetről is írtak.

Egy vörös óriáskenguru például koponyasérülések miatt pusztult el, egy sarkantyús teknős életét az elektromos kerítés oltotta ki, egy leopárdteknős kihűlésben halt meg, hat egészséges oroszlánkölyköt és több páviánt pedig csak azért öltek meg, mert nem volt elég hely az állatkertben. Az őrök vallomása szerint a tetemeket észrevétlenül kellett eltüntetniük. A biztonsági előírások hanyag betartásának tulajdonítják azt is, hogy 2013 májusában egy szumátrai tigris széttépett egy 24 éves női gondozót.

Május elején azonban ismét hatósági ellenőrök látogattak el a South Lakes Safari állatkertbe, és arról számoltak be, hogy a vezetőség leváltása óta komoly változások történtek, javult az állatgondozók elkötelezettsége és lelkesedése is, megnyílhat az állatkert, ezúttal gondosan új nevet választva, Cumbria Zoo-ként.

A Captive Animals Society állatvédő szervezet szerint annyira azért nem új az új menedzsment: az alapító már valóban nincs a tagok között, de nyolcból négyen még a régi vezetőséghez tartoznak, ami az állatvédők szerint továbbra is aggályos. "Bizonyos változások tényleg történtek az elmúlt néhány hónap alatt, de ettől ez ma még nem egy új állatkert. Az intézményrendszer részévé vált a szenvedés és az állatok elhanyagolása " – fogalmazott Maddy Taylor, az állatvédő civil szervezet egyik munkatársa a keddi döntés kapcsán. A SkyNews megrázó képsorokból készített egy videós összeállítást a botrányos körülmények között tartott beteg, lesoványodott állatokból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek