Fehér tigris négyes ikrek születtek egy ausztriai állatkertben

  Fehér tigris négyes ikrek születtek egy ausztriai állatkertben.

  Fehér tigris négyes ikrek születtek egy ausztriai állatkertben, a március 22-én világra jött kölyköket szerdán mutatták be a nagyközönségnek - írja az MTI.

  A tigrisek általában két-három utódot hoznak világra, négy vagy öt kistigris születése rendkívül ritka. Az ausztriai négyes ikrek a Kameltheater Kernhof élménypark állatkertjében születtek a Bécstől 150 kilométerre délnyugatra fekvő St. Aegyd am Neuwalde településen, az ellés öt órán át tartott. A természetes módon fogant kicsik - két hím és két nőstény - egy kiló körüli súllyal jöttek világra, az anyatejjel azonban mára öt kilót nőttek. Húst először három hónaposan kapnak.

  Fotó: Herbert Pfarrhofer / AFP

  Herbert Eder igazgató szerint a Thalie nevű anyának és az immár 25-szörös apának, Samirnak "aranyélete van" a csendes völgyben és a villanykerítés nélküli vadasparkban. Az igazgató szerint az állatkertben élő tigriseknek rendkívül jók a génjeik. A St. Aegyd am Neuwalde-i magánállatkertben már 2012-ben is születtek fehér tigris négyes ikrek, sőt 2015-ben ötös ikrek is. A kis fehér tigriseknek legkésőbb egyéves korukban el kell hagyniuk otthonukat a beltenyészet elkerülése okán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!