Elcserélt színű erszényeseket csodálnak a Szegedi Vadasparkban

  Persze csak gének véletlen kombinációja alakíthatta úgy, hogy szürke anyának fehér, fehér anyának pedig szürke született a kicsinye a Szegedi Vadasparkban. Szóval megnyugodhatunk, mindenki a helyén van.

  Fotó: Szegedi Vadaspark

  Az albinizmus kialakulását ugyanis több gén is befolyásolja, így fordulhatott elő, hogy még az albínó apától sem született hófehér kölyke a szintén albínó anyának. Most már egyre többet járnak ki az eltérő színű anyák erszényéből az eltérő színű kis kenguruk, így a látogatók – némi szerencsével – össze is hasonlíthatják őket. Ezen színkombinációval ráadásul könnyebben is észre lehet őket venni. A fehér kengurukra egyébként éppen az jelent veszélyt a természetes környezetben, hogy feltűnőbbek.

  Fotó: Szegedi Vadaspark

   Állatkertben azonban nem fenyegeti ragadozó az albínókat, így ott elterjedtebb ez a jelenség. Szegeden sem először születik fehér kenguru, amelyekből több sikeresen fel is cseperedett. A Bennett-kengurut szívesen tartják az európai állatkertek, tekintve, hogy a mi éghajlati körülményein között is képesek megélni, fűtött házat télen sem igényelnek. Emiatt vadaskertekben is sikeresen tartják, sőt, több nyugat-európai országban el is vadultak. Eredetileg Ausztrália keleti- és délkeleti partmenti erdeiben és Tasmánia szigetén őshonos.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!