Holnaptól ismét megmászható az állatkert Nagysziklája

Péntektől keddig tartanak a Föld Fesztivál programjai a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol számos külön programmal, köztük távcsöves madárlessel, állatmentési tudnivalókkal és sziklaereszkedéssel készülnek.

Április 21-től 25-ig tart a Föld Fesztivál, amelyet öt napra kibővítve 2008 óta rendeznek meg a városligeti intézményben. Az Állatkert és az általa létrehozott Magyar Madármentők Alapítvány mellett több partnerszervezet is részt vesz a fesztiválon. Köztük van például a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata, az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézete és a Magyar Talajtani Társaság, az ELTE Konfuciusz Intézete, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Pest Környéki Madarász Kör, az Excelsior Hegymászó Sportegyesület, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület és az Ökocsiga Közhasznú Egyesület is.

Az Állatkert szokásos látnivalói mellett a Föld Fesztivál öt napján 10 és 16 óra között hét helyszínen tartanak a fesztiválhoz kapcsolódó programokat és bemutatókat. Többek között mentett állatokkal, tavaszi madárvédelemmel, hazai botanikus kertekkel és az alternatív energiaforrásokkal ismerkedhet meg a közönség, de lesz távcsöves madármegfigyelés és kézműves foglalkozás is.

A képre kattintva kiderül, hogyan épült a Nagyszikla, és hogy miért kellett disznószőrt keverni a cementhabarcsba az 1909 és 1912 között zajló állatkerti építkezések soránFotó: Zoobudapest

A hétvégi napokon a kínálat további nyolc programmal egészül ki, lesz például interaktív talajtani bemutató, sziklaereszkedés a Nagyszikla oldalában, bemutatkozik a Duna–Ipoly Nemzeti Park élővilága és felszín alatti kincsei, és még a kínai kalligráfia világába is elkalandozhatnak az érdeklődők. A Föld Fesztivál részletes programja az Állatkert honlapján olvasható.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Pingvinfióka bemutatkozásával kezdődött a Föld napja az Állatkertben
Most először láthatta a nagyközönség Tifanit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek