Újabb két púppal gazdagodott a Szegedi Vadaspark

Újabb két púppal gazdagodott a Szegedi Vadaspark

Nem kifejezetten tavaszi időjárás fogadta az előző hét végén született kis tevecsikót a napfény városában, de a mostani hét verőfényes napsütése kárpótolhatta – írja a Szegedi Vadaspark honlapja.

A kora reggel világra jött újszülött első botladozásainak, majd lépéseinek a látogatók is tanúi lehettek. Bár voltak izgalomra okot adó események a nap folyamán, a történéseket figyelemmel kísérő állatkerti gondozók mindent megtettek azért, hogy a kisteve mielőbb erőre kapjon és szopni kezdjen. Másnap reggelre megnyugodhattak: nyilvánvalóvá vált, hogy Kata, az anya gondosan neveli és szoptatja a Juszuf névre keresztelt szülöttét.

Juszuf és édesanyja, KataSzegedi Vadaspark

A Szegedi Vadaspark régi nagy kedvencei a tevék, többször születtek is már csikók az állatkertben. Van köztük, amelyik a Szegeden maradt, mint a rövidesen szintén anyai örömök elé néző Góbi, mások pedig más állatkertekbe kerültek. A Vadasparknak nem titkolt terve, hogy az idei szaporulatból is megtart egyet az állatkertben.

A Szegedi Vadasparkban az utóbbi években folyamatosan folynak fejlesztések, és 2018 tavaszára egy elefántparkkal is bővül a létesítmény.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek