Újabb két púppal gazdagodott a Szegedi Vadaspark

  Újabb két púppal gazdagodott a Szegedi Vadaspark

  Nem kifejezetten tavaszi időjárás fogadta az előző hét végén született kis tevecsikót a napfény városában, de a mostani hét verőfényes napsütése kárpótolhatta – írja a Szegedi Vadaspark honlapja.

  A kora reggel világra jött újszülött első botladozásainak, majd lépéseinek a látogatók is tanúi lehettek. Bár voltak izgalomra okot adó események a nap folyamán, a történéseket figyelemmel kísérő állatkerti gondozók mindent megtettek azért, hogy a kisteve mielőbb erőre kapjon és szopni kezdjen. Másnap reggelre megnyugodhattak: nyilvánvalóvá vált, hogy Kata, az anya gondosan neveli és szoptatja a Juszuf névre keresztelt szülöttét.

  Juszuf és édesanyja, KataSzegedi Vadaspark

  A Szegedi Vadaspark régi nagy kedvencei a tevék, többször születtek is már csikók az állatkertben. Van köztük, amelyik a Szegeden maradt, mint a rövidesen szintén anyai örömök elé néző Góbi, mások pedig más állatkertekbe kerültek. A Vadasparknak nem titkolt terve, hogy az idei szaporulatból is megtart egyet az állatkertben.

  A Szegedi Vadasparkban az utóbbi években folyamatosan folynak fejlesztések, és 2018 tavaszára egy elefántparkkal is bővül a létesítmény.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!