Facebookon jött össze a pénz a vidraovi felújítására

   

  Megújul a vidraovi: hamarosan megkezdődhet a fiatal vidrák kifutójának felújítása a petesmalmi vidraparkban. Alámosta a víz, szinte teljesen tönkrement az évek során - írja a Sonline.hu.

  Fotó: Peteshalmi Vidrapark Facebook


  Balogh Márta, a vidrapark vezetője minden követ megmozgatott, hogy forráshoz jusson. Még egy italmárka internetes pályázatára is benevezett. Végül nem nyert támogatást tőlük, de arra jó volt mindez, hogy felhívta a figyelmet a vidrákra. Ezek után a Facebookon egy csoport szerveződött, és összeadták a munkálatok árát, mintegy 700 ezer forintot.

  Tíz év alatt 23 kis vidrát neveltek fel, és engedtek szabadon a menhelyként is üzemelő létesítményben, amelyet a Somogy Természetvédelmi Szervezet hozott létre még 1998-ban. Itt a gyerekek és az idősebb természetbarátok a természetes környezetükben figyelhetik meg a ragadozót. Somogy nagyhatalomnak számít a vidrákat tekintve. A környéken 15-20 egyed él szabadon, az itteni halászok is szeretik és védik a vidrákat.

  Tovább tart az a program, amelynek során somogyi vidrákkal dúsítják fel a holland fajtársaik vérvonalát, vagyis a petesmalmi vidraparkban nevelt állatokat Flandriában engedik szabadon. Négy kölyköt neveltek fel, a következő hetekben kelhetnek útra velük. "Szabadon, jó körülmények között engedjük vissza védenceinket a természetbe, nem volt hiába a rájuk fordított sok szeretet, idő, pénz"– fogalmazott a vidrapark vezetője.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!