Zsiráf baba-mama szobává alakult a fővárosi állatkert zsiráfcsarnoka

Zsiráf baba-mama szobává alakult a fővárosi állatkert zsiráfcsarnoka

Néhány napig kivételesen csak a két betekintő ablakon át lehet látni a zsiráfokat. Úgy alakult ugyanis, hogy a teljes belső istállótér szülőszobává vált, és csak így lehet az állatok számára ilyenkor szükséges teljes nyugalmat biztosítani - írja oldalán a fővárosi állatkert.

Bagosi Zoltán / Fővárosi Állat- és Növénykert

 Az idei év első újszülöttje egy zsiráfborjú volt, a közönségszavazás nyomán a Sauda nevet kapta. Nemrégiben azonban tovább bővült a zsiráf-család, és mostanra az állatkertben már annyi zsiráfborjú van, hogy a gondozók nem látták értelmét a szokásos elkülönítőben egy "szülőszobát" létrehozni. Inkább az egész belső zsiráfcsarnokot nevezték ki annak ideiglenesen.

Így viszont a Szavanna-istállón belül az ilyenkor szokásosnál jóval nagyobb területen kell biztosítani az állatok által ilyenkor igényelt nyugalmat. Ez az oka annak, hogy néhány napig az istállóban tartózkodó zsiráfokat csak kívülről, a két betekintő ablakon keresztül láthatja a nagyközönség. Az egyik ablakon át Akin, a külön térben tartózkodó hím zsiráf látható, a másik ablakon keresztül pedig abba a nagy, egybenyitott istállótérbe láthatunk be, ahol az összes többi kicsi és nagy zsiráf lakik együtt.

Sauda 2017 első újszülött állataBagosi Zoltán / Fővárosi Állat- és Növénykert
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek