Véget érhet a világ leszomorúbb jegesmedvéjének szenvedése

Befogadná a világ legszomorúbb jegesmedvéjét egy brit vadaspark. A Pizza névre hallgató állatot egy kínai bevásárlóközpontban tartják a szelfizők kedvéért, nagyon rossz körülmények között.

Megkereste a Yorkshire Wildlife Park azt a kuangcsoui plázát, ahol – belugák, rozmárok, farkasok és sarki rókák – között a világ legszomorúbbjának tartott, Pizza nevű jegesmedve is él, hogy felajánlja: befogadja a ragadozót. A kínai bevásárlóközponttól egyelőre nem reagáltak, írja a hvg.hu.

Pizza sanyarú sorsáról mi is beszámoltunk korábban. Petíció is indult az épületen belül kialakított, az óceánok élővilágát bemutató „vidámpark" bezárására. A szomorú, kifutója padlójára roskadt jegesmedvéről készült felvételeket sok ezren osztották meg.

 A pláza vezetése szerint azóta sokat javultak az állatok életkörülményei, az Animals Asia szerint azonban ez nem így van, kifutóik még mindig nem hasonlítanak természetes környezetükre. Az állatvédő szervezet nagyon örül a brit felajánlásnak, bíznak abban, hogy lehet happy end Pizza számára.

A medvéért pénzt nem kínálnak, mivel félő, hogy az állatkert üzemeltetői új állatok beszerzésére költenék azt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek