Depressziós, plázában tartott jegesmedvéért küzdenek az állatvédők

Az állatot egy kantoni plázában tartják a szelfizők kedvéért, belugákkal és rozmárokkal együtt. Az Animals Asia nonprofit állatvédő szervezet az állatok szabadon engedéséért küzd.

Kanton egyik bevásárlóközpontjában jegesmedvével, belugákkal és rozmárokkal szórakoztatják a látogatókat. A vadon élő állatokat puszta önzésből mesterséges környezetbe kényszerítették, a jegesmedve van a legrosszabb állapotban a hírek szerint, írja a hvg.hu. Az Animals Asia nonprofit állatvédő szervezet az állatok szabadon engedéséért küzd.

Májusban petíciót indítottak azért, hogy engedjék szabadon a jegesmedvét a kantoni plázából. A jegesmedve azért került a figyelem központjába, mert rajta egyértelműen látszik, hogy depressziós. A kifutójában fekszik összezuhanva, de az embereket ez nem nagyon érdekli, ugyanúgy fotózkodnak vele, mint korábban.

A medve a megszokott fehér környezet helyett számára idegen kék műanyag valamiben szenved. Az állatkínzás miatt most már a plázába kényszerített élőlények élete forog kockán.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy elpusztult Arturo, Argentína utolsó, fogságban tartott jegesmedvéje, aki a mendozai állatkert lakója volt. Kanadába költöztetése érdekében két éve nagyszabású aláírásgyűjtés indult, de hiába.

A 23 évvel ezelőtt, nyolcéves korában az Egyesült Államokból Mendozába került jegesmedve a látogatók kedvencének számított az állatkertben. Élete utolsó éveiben azonban a világ legszomorúbb jegesmedvéjeként emlegették a magány, a nyomorúságos életkörülmények és a hőségnek tulajdonított betegeskedések miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek