Borzas bagolyfióka Veszprém legcukibb lakója

  Borzas bagolyfióka Veszprém legcukibb lakója

  A Veszprémi Állatkert uhu tenyészpárjának köszönhetően tavasszal született fülesbagoly szépen cseperedik, nevelésében mindkét szülő szerepet vállal. A fiókát az állatkert állatorvosa egyedi azonosítóval, mikrochippel látta el. Az új élőhelyének kiválasztása már természetvédelmi szempontok figyelembevételével, természetvédelmi őrök segítségével történik majd - olvasható az állatkert közleményében.

  Fotó: Veszprémi Állatkert

   Az uhu az egyik legnagyobb testű bagolyfaj, Magyarországon fokozottan védett és ritkaságnak számít. A hazánkban költő párok száma évről-évre kis mértékben növekszik, melyhez hozzájárul a faj sikeres betelepítése az eredeti költőhelyeire, amiben a Veszprémi Állatkert minden évben részt vesz.

  Az uhu éjjel jár táplálék után, kiváló látással és hallással rendelkezik, mely segíti a zsákmány elejtését. Táplálékát főként madarak és kisebb emlősök alkotják, melyeket a nagyméretű ragadozó madár horgas csőrével könnyedén elejt. Kerüli az emberek közelségét, a nehezen megközelíthető sziklás területeket kedveli, melyeket elszórtan fák borítanak, így fészkelő helyet és táplálkozási lehetőséget biztosítva számára.

  A Veszprémi Állatkert helyes kis uhu fiókáját a Fejes-völgyi bagolyröpdében lehet megcsodálni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!