Jól járnak a nyíregyházi fókák és a hópárducok

  Mintegy 400 millió forint értékű újabb fejlesztést készíthet elő a Nyíregyházi Állatpark, ahol látogatócentrum, hópárduc-kifutó és látvány-fókamedence épül majd.

   

     A nyíregyházi önkormányzati közgyűlés csütörtöki ülésén fogadta el a beruházás tervét, amelynek értéke meghaladja 381 millió forintot. A látogatócentrum kialakítása lehetővé teszi majd a gyors beléptetést a 30 hektáros, a világ minden tájáról mintegy ötezer állatot őrző állatkertbe, számolt be az MTI.

  Fotó: Nyíregyházi Állatpark


  A centrumban korszerű beléptető pultokat, pénztárakat, információs és informatikai rendszert, értékmegőrző szekrényeket, pénzváltókat és bankautomatákat helyeznek el, továbbá házi múzeumot és állatbemutató helyiséget alakítanak ki. Gondoskodnak a teljes akadálymentes közlekedésről, valamint a kerékpáros turizmus résztvevőinek biciklitárolót építenek.

  Látvány-fókamedencét is létrehoznak, illetve korszerű körülményeket teremtenek az állatpark igazgatási, adminisztrációs és gazdasági egységeinek. A projekt részét képezi egy hópárduc-kifutó építése, amely természetesen élőhelyével egyező környezetet teremt majd a kihalófélben lévő vadállatnak. Ezzel a szakemberek szerint megteremtik annak a lehetőségét, hogy a hópárduc szaporodhasson állatkerti körülmények között, és a faj továbbra is fennmaradhasson.

  Újabb cikkünk ebben a témában:
  Ma olvadozzon egy kis oroszlánfókán - 2017.06.16.
  Egy lengyel állatkertben ma mutatkozott be egy bébi a nagyközönségnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!