Kutyás strand nyílik Fonyódon

A kutyatulajdonosok régóta felmerülő igényét kielégítő döntés született Fonyódon egy kutyás strand üzemeltetésére. Balatonboglár lehet a következő helyszín.

A fonyódi képviselő-testület döntését – miszerint területet biztosítanak a vízi rendőrség mögött kutyás strand üzemeltetésére – Hídvégi József polgármester adta hírül Facebook-oldalán, számolt be a turizmus.com a kutyabarat.hu-n megjelent hírre hivatkozva.

„Már tavaly felvettük a kapcsolatot több Balaton parti településsel, azzal a szándékkal, hogy megoldást találjunk egy kutyás strand létrehozására a Balatonnál" – olvasható a kutyabarát helyeket bemutató portálon. „Úgy tűnik, idén végre sikerrel járunk: Fonyód már meg is szavazta, Balatonboglár testülete pedig hamarosan dönt az ügyről, de a polgármester úrral történt személyes találkozónk, illetve helyszínbejárásunk után kedvező híreket kaptunk. Reméljük, hamarosan két balatoni településen is lesz kutyás fürdőzési lehetőség."

Fotó: donormotoros - IndafotóForrás: Travelo

 A Kutyabarát.hu csapata mindkét önkormányzatnak kidolgozta a kutyás strand kivitelezésével és üzemeltetésével kapcsolatos javaslatait.

Szerencsére egyre több olyan hely van Magyarországon, ahol a négylábú vendégeket is szívesen látják. Az Év Kutyabarát Helye pályázatot 2014-ben indította a kutyabarát.hu a Travelóval közösen, hagyományteremtő céllal. A pályázat azokat a vállalkozásokat szólította meg, akik felfigyeltek arra, hogy hazánkban is már egyre több kutyatartó szeretné kutyájával együtt a vendéglátóhelyek szolgáltatásait igénybe venni, és szívesen is fogadják őket.

2015-ben a legtöbb közönségszavazatot a budapesti éttermek közül a Kuglóf Bisztró kapta, a vidéki vendéglátóhelyek közül a balatonlellei BL Bavaria YachtClub lett a kutyások kedvence, a kávézók között pedig a Budagyöngyében található Semiramis és a mosonmagyaróvári Várkert Kávézó nyerte el a leginkább a szavazók kegyeit.

Szálloda kategóriában az esztergomi Grante Hotel lett az év kutyabarát helye, a Travelo díját pedig a porvai Szépalma Hotel kapta meg. A panziók versenyében megőrizte tavalyi vezető helyét a délegyházi Tavirózsa Kemping.

További kutyabarát helyekért ide kattintson!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek