Először fürdették meg a világ legöregebb állatát, a 184 éves teknőst

  Jonathant, az óriásteknőst, a közelgő uralkodói látogatásra készítették elő az Egyesült Királysághoz tartozó Szent Ilona-szigeten.

  A Szent Ilona-szigeten élő hüllő mosdatását Joe Hollins helyi állatorvos végezte luffaszivaccsal, puha kefével és orvosi szappannal, írja a The Daily Telegraph online kiadására hivatkozva az MTI.

  A nyugtatók hatása alatt Jonathan békésen rágcsálta a füvet, míg az orvos levakarta teknőjéről a majdnem két évszázad alatt rárakódott iszapot és madárürüléket.

  Jonathan 2014 szeptemberébenDavid Stanley - Wikipedia

   Hollins azért használt orvosi szappant, mert annak nincs maró hatása. Vigyázott, hogy a puha szivacs és a kefe meg ne sértse az óriásteknős páncélját.

  Az egyórás fürdetésnek nem orvosi oka volt, Jonathant a brit uralkodóház egyik tagjának májusi látogatására készítették elő.

  Egy hónappal ezelőtt az óriásteknősnek speciális, magas kalóriatartalmú étrendet írtak elő, mert egészsége romlani kezdett.

  Jonathan akkor lett a világ legidősebb állata, amikor az előző csúcstartó, Harriet, egy galápagosi óriásteknős 2005-ben Ausztráliában elpusztult.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!