Cseh komodói tini sárkányok érkeztek Nyíregyházára

  Tavaly a SóstóZoo mindkét idős komodói sárkánya elpusztult, de Prágából kaptak most két kis sárkányt.

  Florian, a Nyíregyházi Állatpark két új komodói varánuszának egyikeFotó: Kovács Tamás / MTI

  Először 2010-ben érkezett két komodói sárkány, Indri és Bagol a Nyíregyházi Állatparkba Indonéziából. Szerették is volna mielőbb szaporítani, mert a komodói varánuszok nem élnek olyan sokáig, mint egyes teknősfajok (akár a 100 évig is). Azonban kiderült, hogy Indri tojásai terméketlenek, és a következő évtől kezdve egyre kevesebb és egyre deformáltabb tojás került a fészekbe, ami azt mutatta, hogy Indri fokozatosan öregszik.

  Indri egyre nehezebben mozgott már, és közben Bagolnak is jelentkeztek az ízületi problémái. Tavaly aztán néhány hónap különbséggel elpusztult mindkét állat.

  Ezt megtudták a prágai állatkert kollégái is, és felajánlottak saját tenyészetükből két fiatal állatot. A SóstóZoo oldalán arról lehet olvasni, hogy az öt éves Florián és Durian mára jól beilleszkedtek, megszokták új lakosztályukat. A két kamasz varánusz most körülbelül 150-160 cm hosszú. Florián nehezebb, 27 kg, míg Durian 21 kg-ot nyom. Mire elérik kifejlett korukat, ők is három méteres és 100 kg-os sárkányokká vállnak majd, de addig is mindennap lehet őket látni a Zöld Piramis komodói sárkány bemutatójában.

  Ez pedig itt DurianFotó: Kovács Tamás / MTI
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!