Hatalmas dinoszauruszpark nyílik Veszprémben

Egészen pontosan a Veszprémi Állatkert nyitja meg júniusban hazánk eddig egyetlen, életnagyságú dinoszauruszokból álló hatalmas őslényparkját az állatparkja részeként.

 

Tyrannosaurus
Galéria: Őslénypark nyílik a Veszprémi Állatkertben
Fotó: Veszprémi Állatkert

Az elmúlt évek fejlesztései már bepillantást engedtek az állatvilág sokszínűségébe a rovaroktól a legfejlettebb emlősökig. De még soha nem került bemutatásra állatkertünkben az élővilág kialakulásának korábbi időszaka - írja közleményében a Veszprémi Állatkert.

A tervek szerint ugyanis az állatkert területén épülő közel 20 000 négyzetméteres (majdnem három focipálya méretű) földtörténeti kiállítás és őslénypark a több százmillió évvel ezelőtti élővilágot fogja bemutatni. Olyan életnagyságú dinoszauruszokkal találkozhatunk majd a Gulya-dombon, mint a T. rex, a Spinosaurus, a Triceratops vagy a Velociraptor. A szervezők szerint ez lesz hazánk legnagyobb dinoszaurusz kiállítása, ahol a gyerekek régészként tehetik próbára ügyességüket az élmény-foglalkoztatóban, és egészen közelről ismerkedhetnek meg ezzel a titokzatos világgal.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Április közepén nyílik az újvidéki őslénypark - 2016.04.05.
Az újvidéki Dino Parkot április 16-án nyitják meg, és az ígéretek szerint mindennel felszerelik, ami egy dinoszauruszparktól elvárható.
Átadták a hétszintes Gizella királyné kilátót Veszprémben - 2016.04.28.
Csütörtökön adták át a Gizella királyné kilátót Veszprémben, a 70 hektáros Gulya-dombi parkerdő területén álló létesítmény 71 millió forintból újult meg.
Átadták hazánk legnagyobb dinoszauruszparkját - 2016.05.18.
Dinoszauruszparkot adtak át szerdán a veszprémi állatkertben, az ország legnagyobb őslényparkjában harminc életnagyságú szobor látható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek