Fekete medvék költöztek a veszprémi állatkertbe

  Két hím fekete medve költözött a veszprémi állatkertbe, a mintegy háromhetes beszoktatás után a látogatók is találkozhatnak majd velük.

  Az állatok a Veresegyházi Medveparkból érkeztek, jelenleg az új helyükkel és a gondozójukkal ismerkednek.

  A fekete medve (vagy baribál) - melynek példányai most láthatók először Veszprémben - Észak-Amerika erdeiből származik, mondta az MTI-nekTörök László, az állatkert igazgatója. A baribál kedvenc táplálékai közé tartoznak a gyümölcsök, magvak, levelek, de előszeretettel fogyaszt bogarakat, apró emlősállatokat is. Gyakorlott mászó, így rendszeresen megdézsmálja a madárfészkek tojásait és a méhodúban talált mézet.

   

  Fotó: Veszprémi állatkert

  A fekete medve a barna medvénél kisebb termetű, füle hosszabb, szőrzete kevésbé dús, homloka homorúbb, feje pedig keskenyebb, mint jól ismert rokonáé. A háromesztendős fekete medvék testhossza mintegy két méter, súlyuk 350 kilogramm. A fényes, fekete bundájú medvék akár 25-30 évig is élnek.

  Az elmúlt öt évtized során barna medvével és örvös medvével is találkozhattak a veszprémi állatkert látogatói. A legutóbbi kedvenc Bori, a kamcsatkai barna medve volt, aki 2009-ben érkezett a Veresegyházi Medveparkból és a közelmúltban költözött oda vissza, hogy átadja helyét a két fekete medvének.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!