Ingyen mehet az állatkertbe a gyerek, ha brummog

Látványetetések, arcfestés, kézműves foglalkozás, mézkóstoló és a szokásos medveárnyék tesztelés - ezekkel a programokkal várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert Mackófesztiválja. A brummogó gyerekeket ingyen beengedik szombattól keddig.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Mackófesztivált a Fővárosi Állat- és Növénykertben január 30-tól február 2-ig. A látványetetések a fesztivál mind a négy napján 9:30-kor kezdődnek a vörös macskamedvéknél, 10:30-kor a kamcsatkai medvék kifutójához invitálják a nagyközönséget, 13 órakor a koalák (bár ők nem igazi medvék, hiszen az erszényesek közé tartoznak) kapnak friss eukaliptuszt, 14 órakor pedig a Varázshegy belsejében ismerkedhetnek meg a medvék világával az érdeklők - olvasható az állatkert közleményében.

Mackó Show a Varázshegy gyomrában

A Varázshegy belsejében mind a négy napon át 10 és 16 óra között kézműves foglalkozások, arcfestés, illetve játékos ismeretterjesztő programok várják a látogatókat. De a Varázshegy lesz a Mackó Show helyszíne is, amelyen Görbivel, Banditával és Nyalival ismerkedhet meg a közönség. A két hétvégi napon lesz még mézkóstoló és a Gödöllői Mézmúzeum is bemutatkozik. Szombaton a Bóbita Band zenés műsora szórakoztatja a Mackófesztivál résztvevőit, vasárnap pedig Dolák-Saly Róbert Én vagyok a kedvenc állatom című műsora, ahol azonos című könyvét is dedikálja.

Lesz medveárnyék tesztelés

Február 2-án délelőtt 11 órakor a hagyományos medveárnyék észlelést is megtartják. A népi időjóslás szerint az aznapi időjárás alapján meg lehet becsülni a tél hosszát. Ez a hagyomány összekapcsolódott azzal a népi megfigyeléssel, hogy a telente kevésbé aktív medvék nyomaival ettől az időszaktól kezdve találkoztak ismét az erdőkben. Ezért a néphit szerint a medve ilyenkor jön elő a barlangjából, és annak megfelelően lehet az időt megjósolni, hogy az állat meglátja-e az árnyékát. A medveárnyék észlelésre a kamcsatkai medvék kifutójánál kerül majd sor.

Forrás: Travelo

 A brummogókat ingyen beengedik

A Mackófesztiválra a négy napon díjmentesen beengedik a kertbe azokat a 14 éven aluli gyermekeket, akik érkezésükkor a főbejáratnál brummognak. De sok család körében hagyomány ilyenkor az is, hogy az aprónép valamilyen medvés viseletben, például mackófüles sapkában érkezik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek