Az ormányára esett a Nyíregyházi Állatpark kiselefántja

  Kitóval, a kis elefántbikával történt a "baleset". Semmi baja nem történt.

   Néhány másodperccel a "baleset" után már Kwanza, az anyaállat a segítségére sietett, ám a kicsi igazi kis vagány bikaként felpattant, mintha mi sem történt volna, és tovább folytatta a játékos futkorászást a kifutóban, hangos tülkölések közepette.

  Kito, a kis afrikai elefánt igazi sztárcsemete. Ő 10 éven belül már a második afrikai elefántbébi- hiszen 2013 óta, a fogantatásától kezdve kísérik fejlődését. A kis Kito 2015 június 19-én született, és pár napos kora óta a látogatók is láthatják a mindennapjait.

   

  Az akció pillanatait sikerült lencsévgre kapni
  Galéria: Kito, a kiselefánt
  Fotó: Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark

  Nevet is a vendégek választottak neki, mint kiderült a kis ormányosnak óriási rajongótábora volt, több mint 2000-en küldtek be névjavaslatokat - olyanokat, mint a Cukorborsó, Kuplung vagy a Béla a törpe mamut.

  Az elefántgondozók hosszas mérlegelés után választották ki a nevét, ami szuahéli nyelven ékszert, drágakövet és becses gyermeket jelent. Ráadásul a borjú anyai nagyapja Kibo, így a választott név tökéletes a számára.

  A kis elefánt szépen cseperedik, az anyatej mellett már előszeretettel fogyasztja a lédús szilárd takarmányt, és egyre ügyesebben használja az ormányát is. Anyja mellett, úgy mint a természetben, egy másik ivarérett elefánttehénnel, Bubával él együtt, míg apja Jack, a velük szomszédos területen él.

  A téli időszakban már kevesebbet tartózkodik a külső kifutójában, de a vendégek bármikor beleshetnek az elefántházba.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!