Sarki farkasokkal karácsonyozhat a bécsi állatkertben

Sütögetés a tiroli parasztudvar konyháján, és egy különleges karácsony fókákkal, pingvinekkel és a többi sarki állattal - ezekkel a programokkal várja látogatóit a Schönbrunni Állatkert az idei adventi időszakban.

  

Fotó: Jutta Kirchner / Tiergarten Schönbrunn

A legendás bécsi adventi hangulat a Schönbrunni állatkert lakói és látogatói közé is eljutott, ahol vasárnaponként tematikus vezetésekkel várják a gyerekeket. November 29-én az állatszülők és kölykeik kapcsolatába láthatnak be egy picit jobban a látogatók, miközben megismerhetik többek között az elefántok, pingvinek és gyűrűs farkú makik családi mindennapjait is. Bronzvasárnap az északi sark állatait, a rénszarvasokat, a jegesmedvéket és a sarki farkasokat látogathatják meg vezetéssel.

Az ezüstvasárnap már arról szól majd, hogyan viselik az állatkert lakói a hideget, kik örülnek leginkább a hónak és fagynak, és kik azok, akik legszívesebben az infralámpa sugara alá bújva töltenék a telet. December 20-án, aranyvasárnap pedig a betlehemi jászol állatai, csacsik, birkák, kecskék és ökrök lesznek a vezetés fő témája.

 

Fotó: Jutta Kirchner / Tiergarten Schönbrunn

A tél első hétvégéjén, december 5-8. között különleges illatok is terjengenek majd az állatkert tiroli parasztudvara körül, amelynek hangulatos parasztházában állatos kekszek sütésére tanítják meg a gyerekeket. Utána az elefántparkban felállított adventi műhelyben apró karácsonyi ajándékokat is barkácsolhatnak.

December 24. minden gyermek számára advent legnehezebb napja, amikor az idő csigalassúsággal vánszorog az esti ajándékbontásig. Ezért nemcsak Magyarországon, de sok bécsi családnál is hagyomány, hogy állatkertbe viszik a gyerekeket karácsony napján, hogy gyorsabban teljenek az órák. A fókák, pingvinek etetése, az Elefántparkban tartott kreatív foglalkozások közben nemcsak az idő repül, de a karácsonyi hangulat is garantált. A vezetések és a foglalkozások egyaránt ingyenesek - írja közleményében az állatkert.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek