Először spottolja polip a bécsi állatkert látogatóit

Fennállása óta először látható polip a Schönbrunni Állatkertben. Az új lakó kedvenc időtöltése, hogy akváriumának üvegéhez tapadva figyeli a látogatókat.

„Nyolc kart kell koordinálnia, tanulékony és reagál a gondozóira" – idézi közleményében a bécsi állatkert az igazgatója, Dagmar Schratter szavait intézményük legújabb sztárjáról, a polipról, akinek egyelőre még nincs neve.

Fotó: Daniel Zupanc / Tiergarten Schönbrunn

 „Lenyűgöző teljesítmény, ha belegondolunk, hogy a csigákkal állnak szoros rokonságban" – teszi hozzá. Az új lakó az Akvarienhausban (Akváriumház) kapott helyet és kedvenc időtöltése, hogy az akváriuma falához tapadva fürkészi a látogatókat.

A közönséges polip a Földközi-tengerben és az Atlanti-óceánban honos, és gyakori alapanyaga a mediterrán konyha ételeinek. Ha nem őt eszik meg, akkor rákokkal és kagylókkal táplálkozik. Magányosan él, ráadásul nem túl sokáig. A természetben 1-2 év, emberi gondozásban 3 év a várható életkoruk. Karjai segítségével úszik, mászik, ha pedig fenyegetve érzi magát, tintafelhőt lő ki, hogy megzavarja ellenségét.

A Schönbrunni Állatkertben fennállása óta most látható először közönséges polip, ezért sokan látogatnak el az Akvarienhausba, hogy megcsodálják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek