Elpusztult az egyik pandabébi a washingtoni állatkertben

  Az anya hétfő óta csak nagyobbik kölykéről volt hajlandó gondoskodni.

  Az anya, a 17 éves Mej Hsziang teljes odaadással gondoskodik nagyobbik kölykéről. Rövidebb ideig alszik, kicsinyét megpróbálja a legjobb helyzetben tartani mancsai között és gondoskodik róla - közelték a washingtoni Smithonian állatkert illetékesei.

  A kisebbik kölyök szerdán pusztult el azután, hogy a gondozók elvitték őt Mej Hsziangtól, akinek megpróbálták ismét gondjaira bízni. Halálának pontos okát meg nem tudták megállapítani - mondták a gondozók.

  Mej Hsziang hétfő óta csak nagyobbik kölykéről volt hajlandó gondoskodni és nem engedte, hogy gondozói rendszeresen kicseréljék a kölyköket, hogy mindkettőt táplálhassa.

  A nőstény mesterséges megtermékenyítés után szült ikreket szombaton. A kisebbik súlya 86,3 gramm, a nagyobbé 138 gramm volt. A vadonban élő óriáspandák általában nem gondoznak ikreket, csak egyetlen utóddal törődnek, a másikat veszni hagyják. Az elmúlt évtizedben azonban kínai pandabiológusok kifejlesztettek egy módszert, amelynek segítségével fel lehet nevelni ikreket is: pár óránként cserélgetik az anyánál a bocsokat. Amíg az egyiket szoptatja és dajkálja, a másikat inkubátorban tartják.

  A Smithonian Nemzeti Állatkert gondozói is megpróbálták ezt a módszert követni, ám az anya csak a nagyobbik kölykét fogadta el. A kisebbről a személyzet gondoskodott, inkubátorban tartották és cumisüvegből etették.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!