A Nyíregyházi Állatpark legcukibb kölykei

  Baby boom a Nyíregyházi Állatparkban: aki szerencsés, végigszurkolhatja egy kisállat születését is.

   

  Szinte nincs olyan hét, hogy ne számolnánk be újabb állatkölykökről, akik a Nyíregyházi Állatparkban jöttek a világra.

  Az idei év sztárja az afrikai elefántborjú: az országban csak itt bemutatott afrikai elefántbébi igazi kedvenc, hiszen vendégeink a kezdetektől végigkísérhették a fejlődését. Még nevet is a látogatók javaslatai alapján választottak neki a gondozói. Kito, amely szuahéli nyelven féltett gyermeket és drága kincset jelent, kiváló egészségnek örvend, Kwanza a mamája féltve vigyázza minden mozdulatát kicsinyének.

  Kito, az afrikai elefántborjú az idei év sztárja

  Fotó: Nyíregyházi Állatpark  Ha már a vastagbőrűekről van szó, szépen cseperedik a márciusban született törpevíziló is. Ennél a fajnál fogságban valamiért sokkal több nőstény születik, mint hím, ezért különösen jó hír, hogy kis bikáról van szó.

  Fotó: Nyíregyházi Állatpark


  Gyarapodik a Nyíregyházi Állatpark rénszarvasállománya is, hiszen egy héten belül négy kisállat látott napvilágot. Hogy nyugodt körülmények között fejlődjenek, külön „szarvasóvodát"kerítettek el nekik. Amint azonban megerősödnek, csatlakoznak a tenyészcsapathoz, ami a kicsikkel együtt már 16 tagot számlál.

  Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt, hiszen előfordulhat, hogy végignézhetjük egy állat születését: ez történt idén nyáron a kétpúpú teve kifutónál, ahol egy fehér tevekanca világrajövetelét és lábra állását kísérhette figyelemmel a nagyközönség. Ugyanez történt a sarkvidék élővilágát bemutató borjúfóka-medencénél is.

  Az állatkert igazi kedvencei a csíkos farkú katta és a sárgaszakállas makik, akik kölykei leginkább aprócska manókra hasonlítanak. A kicsiket testközelben is megtekinthetjük, hiszen a maki erdőkbe bárki beléphet s közöttük sétálhat.

  Fotó: Nyíregyházi Állatpark


  A világ legnagyobb macskáinál is kopogtatott a gólya, szibériai tigrisek születtek parkunkban. A két kis szibériai tigriskölyök, Katja és Vladim szépen növekszik, 1 hónaposan 4 kg testsúlyúak, de ivarérett korban pár év múlva akár 300kg-osak is lehetnek majd.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!