Ékszernek nevezték el a táncoló kiselefántot

  Persze csak szuahéli nyelven jelent ékszert vagy drágakövet a Kito név, amelyre 25 látogató szavazott a kétezer javaslattevőből.

  Többször is írtunk itt a Travelón arról a Nyíregyházi Állatparkban született kiselefántról, amely az ország egyedüli afrikai elefántborja, és a hagyományokhoz híven elérte azt a kort, hogy az állatkert nevet adjon neki. A névadáshoz a látogatók segítségét kérték, akik három héten keresztül küldhették be javaslataikat. Kitétel nem volt, bár az állatkert szerette volna, ha K betűvel kezdődne a kicsi neve, mint az édesanyjáé Kwanzáé.

  Fotó: Nyíregyházi Állatpark

   Mint kiderült, a kis ormányosnak óriási a rajongó tábora, több mint kétezren küldtek be neveket. Voltak közöttük szép számmal mosolyfakasztók, mint a Cukorborsó, Kuplung vagy Béla, a törpe mammut, illetve olyanok is, melyek egy elefánt bébinek megfelelőek lennének, de egy kifejlett bikának már nem, mint pl. a Kacifánt vagy a Kókusz. Az elefántgondozók hosszas mérlegelés után a Kito nevet választották, ami szuahéli nyelven ékszert, drágakövet és becses gyermeket jelent. Ráadásul a borjú anyai nagyapja is Kibó, így a választott név tökéletes a számára. Ez az afrikai név több vendégnek is tetszett, összesen 25-en javasolták, őket belépőjeggyel jutalmaztuk, hogy meglátogathassák keresztgyereküket - írja közleményében az állatkert.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!