Megnyílt Sidney első macskakávézója

Ebben a kávézóban mindenki csak simogat, macskapecával hadonászik és minden törzsvendéggel fotózkodik. Csütörtökön nyílt meg Paddingtonban egy macskakávézó, amely egyszerre használja ki a start up cégekre jellemző kreativitást és hívja fel a figyelmet a családot kereső állatokra.

Régóta várták Sidney lakói azt a macskakávézót, amely csütörtökön nyílt meg a városban, és amelyben a cicák pont olyan cukik, ahogyan azt a potenciális gazdik remélték - írja a kávézó megnyitója kapcsán a Daily Mail.

 

Galéria: Macska kávézó nyílik Sydney-benFotó: Ryan Pierse / Europress / Getty

A kávézó egy ausztrál állatmenhellyel összefogva egyelőre csak átmeneti jelleggel, mindössze négy napra nyitotta meg üzletét Paddingtonban, de az első napon már hosszú sorok kígyóztak a bejárat előtt. Ahhoz, hogy állandó jellegel üzemeljenek legalább 15 ezer dollárt kell gyűjteniük, ami a kávézó tulajdonosa szerint júliusra össze is jöhet a macskarajongók adományaiból. A két hónapos kampányuk legfőbb célja, hogy ez idő alatt az állatmenhely lakóira hívják fel a figyelmet. A betérő vendégek ugyanis nemcsak örökbe fogadhatják ezeket a cicákat, de a befőttes üvegekbe néhány dollárt dobálva a menhely többi lakóinak gondozását is támogathatják.

A vendégeket fél órákra beosztott 15 fős csoportokban engedték be, fejenként öt dollárért cserébe. A koffeines italok fogyasztása pedig egyből másodlagossá vált abban a pillanatban, ahogyan a vendégek meglátták az alig néhány dekás, szőrös apróságokat. Az üzlet tegnap este azt posztolta Facebook oldalán, hogy a 12 cica közül három már gazdira talált, a többiek még családra várnak.

 

Galéria: Macska kávézó nyílik Sydney-benForrás: Travelo

A macskakávézók eredeti gondolata Japánból indult több mint tíz évvel ezelőtt, mára több országban, közel 100 ilyen üzlet működik. A macskák híresek az emberre való nyugtató hatásukról, valószínűleg ez a gondolat húzódott az első ilyen japán kávézó megnyitásakor. Japánban az emberek többsége kis lakásokban él, nincs lehetőségük háziállatot tartani, de szükségük van valamire, ami kirángatja őket a stresszes mindennapokból.

Hazánkban a Budapest Cat Café volt az első macskakávézó, de amikor az állataikat örökbe fogadták, be is zártak. Tavaly a Révay utcában CatCafe Budapest néven nyitottak újra egy olyan közösségi helyként, amelynek az a célja, hogy vendégeik barátságos állatokkal kerüljenek kapcsolatba, akik megszépíthetik azt a néhány percet, órát, amit kávézással töltenek náluk- olvasható az oldalukon.

Még több helyes macskáért kattintson bármely fotóra, galéria nyílik belőle!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek