Koalák az első osztályon

Koalák az első osztályon

Szuper fotókat tett közzé az ausztrál Qantas légitársaság vasárnap Facebook oldalán: négy koala tesztelhette a légitársaság első osztályú szolgáltatását. A szingapúri állatkertbe utaznak, az ausztrál állam ajándékaként. Szingapúr ugyanis idén ünnepli függetlenségének 50. évfordulóját, a nagy nap megünneplésére pedig a koalák hat hónapon át vendégeskednek majd a városállamban.
 

Fotó: Qantas


A fényképek tanúsága szerint az erszényes medvék élvezték az édes életet az első osztályon: boldogan elfogadták a friss eukaliptuszágakat, és kinyújtóztak a hatalmas fotelokon. Igaz, a limonádét és az előmelegített törülközőt már kevésbé értették.

Fotó: Qantas


A koalák hétfőn indulnak Szingapúrba a Qantas járatán, azonban első osztály helyett a csomagtérben kapnak csak helyet. Itt egy különleges, klimatizált szállítóládában utaznak, melyben eukaliptuszágak, sőt egy egész fa is helyet kapott, így enyhítve a környezetváltozás okozta kényelmetlenséget.

Az állatkertben számukra felépített kifutóba május 20-án költöztetik be őket, addig karanténben kell lakniuk. A négyesfogat korelnöke a nyolc éves Paddle, a legfiatalabb pedig a két éves Idalia. Velük utazik a félénk, hat éves Pellita és a kíváncsi ötéves Chan. A koalák 13-18 évig élnek a vadonban.

Fotó: Qantas


Azért nem maradhatnak tovább Szingapúrban, mert csak friss eukaliptuszleveleket hajlandók enni, így az állatkert csak akkor tud végleges szállást nyújtani nekik, ha eukaliptuszokat ültet a kifutóba. A fáknak pedig szükségük van néhány évre ahhoz, hogy koalaálló méretre nőjenek. Most a Qantas látja el a koalákat fél éven át eukaliptuszágakkal, hetente kétszer szállítják majd nekik a táplálékot repülőn Szingapúrba.

Az Amazonas Nyíregyházára költözött!
Ha már végiglátogattuk az összes fürdőt, szintén jó családi programnak ígérkezik a Nyíregyházi Állatpark, ahol a legújabb látványosságnak a decemberben megnyílt Viktória ház számít, ami a különleges állatok gyűjteménye. Képekért, további információért látogasson el az Állatkert honlapjára! (X)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek