Így ünnepelt Ruti, a szülinapos orangután

  Így ünnepelt Ruti, a szülinapos orangután

  Kétéves lett az első magyarországi állatkertben született borneói orangután - adta hírül a Sóstó ZOO. Születésnapja alkalmából egész napos kényeztetés várt rá: délelőtt tortát, délután pedig papírdobozba rejtett ajándékokat kapott.

  Ruti a helyzethez illő komolysággal kezelte a születésnapját
  Galéria: Kétéves lett az ország első állatkertben született borneói orangutánja
  Balázs Attila / MTI

   Ruti 2013. március 15-én jött a világra a Nyíregyházi Állatpark Indonéz házában, a Zöld Piramisban. A huszonhét éves, Sabatini nevű anyaállat és párja, a huszonhat éves Guru 2010 óta lakik Nyíregyházán, velük és Rutival együtt pedig összesen hét borneói orangután él itt. A kismajom első hónapjait az evés és az alvás töltötte ki, ám a vendégek legnagyobb örömére fél évesen már el is kezdte önállóan felfedezni a kifutót, egy évesen már ügyesen tudott közlekedni az alsó köteleken, mostanra pedig az anyatej mellett egyre több szilárd takarmányt is fogyaszt és egyre nagyobb magasságokba merészkedik. Rutit Európa legidősebb sziamang hölgye, Finita is felügyeli, akinek olykor nagy türelemre van szüksége, ha a kölyöknek épp ahhoz támad kedve, hogy az idős hölgy bundáját cibálja.

  Átszellemült játék
  Galéria: Kétéves lett az ország első állatkertben született borneói orangutánja
  Balázs Attila / MTI

   A tavasz beköszöntével az orangután család hamarosan elfoglalja a külső kifutókat is, ahol a látogatók szinte testközelből követhetik majd Ruti fejlődését.

  Bármelyik képre kattintva galéria nyílik!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!