Állatkert a szállodában

Szívesen megosztaná a reggelijét egy zsiráffal, elefántokkal hűsölne a medenceparton, vagy az tenné igazán boldoggá, ha a szobája ablakából egy pingvinekkel teli sziklára nyílna a kilátás? Bemutatjuk azokat a szállodákat, ahol mindez valósággá válhat!

A Condé Nast Traveler cikke nyomán készített alábbi összeállításunkban nyolc olyan hotelt mutatunk be, ahol nem csak a vendégek, de a vadállatok is szabadon járhatnak-kelhetnek, amikor csak kedvük tartja.

 

Fotó: Makanyane Safari Lodge

A dél-afrikai Madikwe Vadrezervátumban található Makanyane Safari Lodge közvetlen kilátást biztosít vendégeinek a környező vadonra és vadvilágára. A lakosztályok egymástól távol helyezkednek el, és a padlótól a plafonig érő üvegablakokon át nyílik lehetőség az elvonuló elefántok kémlelésére. A fogadóépület pedig direkt az itató mellé épült, ahol egész nap gyönyörködhetünk a különlegesebbnél különlegesebb állatfajokban.

 

Fotó: Disney's Animal Kingdom Lodge Resort.png

A Disney's Animal Kingdom Lodge Resortban nem sok minden juttatja eszünkbe, hogy valójában Floridában és nem pedig Afrikában vagyunk. A szálloda területén az afrikai vadvilág több, mint 30 faja képviselteti magát, 200 emlős és madár él itt, köztük gazellák, flamingók, zebrák és zsiráfok.

 

Fotó: Giraffe Manor

A kenyai nairobi közelében fekvő Giraffe Manor szállodában Rothschild zsiráfokkal kerülhetünk bensőséges viszonyba. A mai épület helyén eredetileg egy 1932-ben épített majorság állt, amely egészen a '70-es évekig zsiráf rezervátumként működött. A szálloda ma összesen hat szobát tart fenn a vendégeknek, és lehetőséget kínál arra, hogy reggelijüket az ott élő nyolc zsiráf társaságában költsék el.

 

Fotó: Lapa Rios Eco Lodge

A Costa Rica-i Lapa Rios Eco Lodge-ot egy 1000 hektáros természetvédelmi terület veszi körül az esőerdő mélyén, ebből adódóan kevés olyan állatfajt tudnánk említeni, amivel itt nem találkozhatnak a szállóvendégek. A szállodához 16 szabadtéri bungalow tartozik, amiken többek között majmokkal, arapapagájokkal, lajhárokkal és tukánokkal osztozhatunk.

 

Fotó: Sea Lion Lodge

A Falkland-szigeteki Sea Lion Lodge esetében a név félrevezető: itt nem oroszlánfókákra, hanem szamárpingvinekre kell számítanunk, akik a szálloda körül portyáznak. A pingvinek utáni leskelődés mellett a másik legjobb programot a szálloda fekvése biztosítja, a szobákból ugyanis elképesztő kilátás nyílik az Atlanti-óceán déli részére, a szigetek e pontján pedig már csak az óceán választ el minket az Antarktisztól.

 

Fotó: Sarova Salt Lick Game Lodge

A kenyai Sarova Salt Lick Game Lodge építészeti szempontból is különleges alkotás, de ami egészen egyedivé teszi, az az elhelyezkedése. A szállodát közvetlenül egy itató fölé építették, így a vendégek a nap huszonnégy órájában csodálhatják ablakukból a legkülönbözőbb állatfajokat.

 

Fotó: State Game Lodge

A dél-dakotai Fekete-hegységben, 71 000 hektárnyi területen, 1300 szabadon élő bölénnyel vár minket a State Game Lodge. Minden nap indulnak dzsip túrák a bivaly-szafari parkba, ráadásul a szálloda a környék első számú vadrezervátumában fekszik, így egészen biztosan találkozhatunk más állatfajokkal is.

 

Fotó: Royal Malewane Private Game Lodge

Végül, de nem utolsósorban a legnagyobb élmény mégiscsak az lehet, amikor a dél-afrikai Royal Malewane Private Game Lodge-ban, a szobánkhoz tartozó privát medencénkben süttetjük a hasunkat és egyszer csak odadugja mellénk egy elefánt az ormányát. Ha az elefántok társasága önmagában mégsem lenne elég, itt is lehetőségünk nyílik szafarizni a környező vadonban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek