"Bárcsak úgy enné a zöldségeket is, mint a bogarakat!"

  Csokiszökőkútba mártott, fogpiszkálóra szúrt tücsköket, hernyókat és egyéb édes csemegeként elkészített rovarokat kínáltak a hétvégén egy New Orleans-i természettudományi múzeumban. Sok gyerek imádja.

   

  A bogármenüt a lepkéket és rovarokat bemutató Audubon Butterfly Garden and Insectarium vette fel az étlapjára. A 2100 négyzetméteres létesítmény a legnagyobb, kifejezetten a bogaraknak szentelt különálló múzeum. Élő bogarak ezreinek - köztük csótányoknak, darazsaknak, méheknek, hangyáknak és termeszeknek - ad helyet, emellett lepkekiállítás is található benne.

  Képünk egy vietnami piacon készült

  Fotó: Frank Bienewald / Europress / Getty  A rovarokból készült ételeket felvonultató konyhája ugyancsak nagy vonzerő: évente ezrek keresik fel a múzeum Bug Appetit elnevezésű konyháját, ahol hatlábú élőlényeket és hernyókat főznek és szervíroznak. Azért van egy olyan kávézója is a múzeumnak, amelyben bogármentes ételekkel várják a kevésbé bevállalós ínyenceket – írja az MTI.

  „Bárcsak rá tudnám venni, hogy úgy egye a zöldségeket is, mint a bogarakat" - kívánta egy nyolcéves kislány édesanyja, miután gyermeke három csokiba mártott hernyó után visszatért repetázni a karamellizált tücsökből a hétvégi bemutatón.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!