Átadták az elefántparkot a veszprémi állatkertben

  Hatalmas, medencés kifutót kapott a három fiatal elefántbika. Két év múlva tehenek is érkezhetnek.

  Átadták a veszprémi állatkert fejlesztésének egyik legjelentősebb elemét, az elefántparkot. A parkban jelenleg három fiatal elefántbika lakik. 5400 négyzetméter nagyságú, medencével és zöldszigetekkel tarkított külső kifutójukhoz egy 1100 négyzetméter alapterületű, belső látogatói térrel rendelkező ház is tartozik.

  A Veszprémi Állatkert újonnan átadott elefántháza
  Galéria: Átadták az elefántparkot a veszprémi állatkertben
  Fotó: Nagy Lajos / MTI

   Nuka, Dinkar és Félix, az elefántpark Észak-Németországból a közelmúltban érkezett négyéves elefántjai máris megszokták új otthonukat. A három fiatal ázsiai elefántbika közül kettő Osnabrückből, egy pedig Hannoverből érkezett Magyarországra szeptember végén. Gondozóik szerint közülük a legjátékosabb és legkíváncsibb Dinkar. A legidősebb, Nuka megfontoltabb, Félix pedig emberekhez szokott, kimondottan barátságos elefánt.

  Az állatkert igazgatóka, Török László korábban elmondta, hogy a 180 centiméter magas, négyéves fiatal bikák féltestvérek, akik a veszprémi állatkertben - mint a természetben - külön csapatot alkotva csordában élhetnek. A tervek szerint 2016-ban az állományt tovább bővítve egy tenyészcsapatot alakítanak ki a veszprémi vadasparkban.

  A veszprémi állatkert eddigi legnagyobb szabású, mintegy 1,2 milliárd forint értékű fejlesztéssorozata 2014 tavaszán kezdődött, az uniós támogatás összege 481 millió forint, melyet 719 millió forint kormányzati támogatás egészít ki. A hat projektelemből álló beruházás várhatóan 2015 tavaszára készül el.

  Török László, az állatkert igazgatója a csütörtöki átadóünnepségen elmondta, hogy a fejlesztéssel az 56 esztendős vadasparkban régi álom válik valóra, hiszen végre ismét élnek elefántok Veszprémben. A veszprémi vadasparkban 2006 óta nem volt elefánt, írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!