Nem járt még Lábodon a Petesmalmi Vidraparkban? Itt az idő!

Nem járt még Lábodon a Petesmalmi Vidraparkban? Itt az idő!

 Elképesztő aranyos kis állatokat nevelgetnek ugyanis itt. Az alábbi galériában látható kölyköt augusztusban körülbelül háromnapos korában találták sérült állapotban egy bokor alatt Kaposvár belvárosában. Az állatorvosi kezelésnek és a gondozásnak köszönhetően szépen fejlődik a a Somogy Természetvédelmi Szervezet Petesmalmi Vidraparkjában Lábodon.

Galéria: Vidrakölyök a Petesmalmi VidraparkbanFotó: Kovács Attila / MTI

A park egyébként 1998-ban nyitotta meg kapuit. "A látogatók itt megismerhetik a vidra élőhelyét, s mindazon állat- és növényfajokat, amelyek erre az élőhelytípusra jellemzőek. A bemutató útvonalon felépített megfigyelőkunyhókból az élővilág megzavarása nélkül nyerhetünk bepillantást a tavak mozgalmas életébe. Az itt szerzett élmények, tapasztalatok, ismeretek rendkívül fontosak a természeti környezet iránt érzett felelősség kialakításában, megerősítésében, minden korosztály számára" - írja magáról a park.

Hogyan juthat el ide? Mike és Lábod között félúton keressük az út szélén a Vidraparkot jelző táblát. Az erdei úton, - amely személy autóval is viszonylag jól járható - egy 10 perces zötykölősés után elénk tárul a Patikus tó; megérkeztünk Petesmalomba. A Nagyzsilip túloldalán kialakított, a természetes vidrakotorék minden részletét hűen utánzó kifutóban található Luca és Aladár, a két mentett vidra. Mindkettőnek anyját autó ütötte el. Körös-körül a tórendszeren számos fajtársuk él.

A felnőtt belépőjegy 1000 forintba, a diák 500 forintba kerül, családi jegy is váltható 2000 forintért. A park egész évben nyitva tart, minden nap 10-18 óráig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek