Szerecsenmaki-pár érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

Szerecsenmaki-pár érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

Újabb makifajjal, két szerecsenmakival gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark állománya. A Lengyelországban született 4 éves hím és a 13 éves luxemburgi nőstény az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkezett, és a karanténidő lejárta után már el is foglalták közös kifutójukat, és nagy egyetértésben töltik mindennapjaikat - tudtuk meg a Nyíregyházi Állatpark szakembereitől.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

 Különlegességük, hogy az ivarok annyira különböznek egymástól, hogy sokáig külön fajnak hitték őket, hiszen míg a hím fekete, a nőstény barna bundát visel.Az Észak-Madagaszkáron őshonos állatok, általában a fákon fogyasztják el napi táplálékukat, ami elsősorban gyümölcsből, magokból és levelekből áll.

A park főemlős gondozói szerint a makik igazán kényesek tiszta bundájukra, ezért a napi menüt mellső lábuk mancsával fogják meg, s a lédús gyümölcsök evésekor pedig fejüket felfelé emelik, nehogy ragacsos legyen a szőrük. Emellett segítségükre van a négy alsó metsző- és két szemfogból álló „fogfésű" is, melynek segítségével eltávolítják egymásról a meglazult szőrszálakat és az esetleges élősködőket.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

 A Trópusi házban élő tenyészállatokat már a látogatók is megtekintethetik, s érkeztükkel már 5 félmajom faj látható Nyíregyházán, hiszen gyűrűsfarkú makik, sárgaszakállas makik valamint vörös és fehér varik is élnek a parkban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek