Bréking! Zsiráfpedikűr a Veszprémi Állatkertben!

  Szokatlan és veszélyes állatkertészeti beavatkozásra került sor a Veszprémi Állatkertben. A tavaly, Franciaországból érkezett zsiráftehén, Tawonga patakorrekciójára egy hazai és nemzetközi szakemberekből álló csapat vállalkozott.

  A speciális pedikűr a zsiráfok esetében csak altatásban végezhető el, ám a hosszúnyakúak altatása rendkívül veszélyes művelet, mivel az nagyon magas kockázattal jár. Miután az állat megkapta az altatószert, és elfekszik, a fej rögtön magasra tartása szükséges, tekintettel speciális vérkeringési rendszerére, illetve az altatás alatti agyvérzés elkerülése miatt.

  A zsiráf magassága elérheti akár az 5 métert isFotó: Veszprémi Állatkert

  A Veszprémi Állatkert munkatársai hosszasan készültek a beavatkozásra, elemezve előtte a nemzetközi tapasztalatokat. Az altatást egy 3 főből álló állatorvos-team felügyelte, a patakorrekció kettő két-két fős csapat végezte párhuzamosan, valamint még 8 állatápoló munkájára is szükség volt, hogy az egy órás beavatkozás eredményes lehessen. A biztonság kedvéért még egy daru is volt a helyszínen, de végül nem volt rá szükség.

  Tawonga ébredése után rögvest ugyan még nem galoppozhatott társaival együtt a szavannakifutón, de délután már ropogtatta a friss szénát és a gondozóitól kapott jutalom almákat az Afrika házban – írja közleményében az állatkert.

  A zsiráfbikák majdnem 2 tonna súlyúakFotó: Veszprémi Állatkert
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!