Ön hol keresné a bor őshazáját? A megfejtés: Grúzia

Fotó: Iagos Wine Facebook
1/12
Borok a föld alattFotó: Iagos Wine Facebook
Fotó: Alexander Imedashvili / AFP
2/12
Bor, lepény, grúz tájFotó: Alexander Imedashvili / AFP
Fotó: Alexander Imedashvili / AFP
3/12
A kvevris borkészítés természetesen nem kizárólagos: a modern technológia is megvetette a lábát GrúziábanFotó: Alexander Imedashvili / AFP
Fotó: Alexander Imedashvili / AFP
4/12
A vadregényes grúz tájFotó: Alexander Imedashvili / AFP
Fotó: Alexander Imedashvili / AFP
5/12
Jól szimbolizálja ez a kép az ősit és a kortárst: a bal sarokban bor cserépedényben, jobbra modern köntösbenFotó: Alexander Imedashvili / AFP
Fotó: Iagos Wine Facebook
6/12
Vajon hány ezer éve néznek ki így a kvevrik?Fotó: Iagos Wine Facebook
Fotó: Jean-Pierre Muller / AFP
7/12
Ortodox keresztények kóstolják a grúz borokat egy kiállításonFotó: Jean-Pierre Muller / AFP
Fotó: AFP
8/12
Végre felkerül Grúzia a bor világtérképére?Fotó: AFP
Fotó: AFP
9/12
Gyönyörű palack, gyönyörű címkeFotó: AFP
Fotó: Vano Shlamov / AFP
10/12
Szamár, kocsi, szőlő, ZsiguliFotó: Vano Shlamov / AFP
Fotó: Vano Shlamov / AFP
11/12
Ez a kép akár itthon is készülhetett volnaFotó: Vano Shlamov / AFP
Fotó: www.chateaumukhrani.com
12/12
A jelenlegi grúz borkészítés egyik csúcsa: Château MukhraniFotó: www.chateaumukhrani.com