Nézzenek be egy délutáni teára Károly herceghez Londonba!

Károly herceg és Cornwall hercegnője nemrég összeálltak a Google Arts and Culture csoporttal, hogy a herceg 70. születésnapjára kitaláljanak valami alkalomhoz illő királyi ajándékot. Az együttműködés végeredménye az lett, hogy a királyi család rajongói saját foteljukból járhatják be Károly herceg és Camilla hercegné londoni otthonát, a Clarence House-t. A cégcsoport ugyanis egy részletgazdag virtuális sétát hozott létre abban a rezidenciában, ami már több mint száz éve a Windsor család tulajdonában van - olvasható a Lonely Planet oldalán.

Az ebédlő látképeForrás: artsandculture.google.com
A kerti szoba (The Garden Room)Forrás: artsandculture.google.com

A herceg megengedte a speciális gépekkel dolgozó fotósoknak, hogy a ház szinte minden szobáját és apró részletét lefotózzák. A virtuális séta közben láthatják a könyvtárat, a kerti szobát, az étkezőt, a vörös folyosót, a reggeli szobát és a főbejárati részt is. A 360 fokos mozgástérnek és a zoomolásnak köszönhetően megnézhetik a polcokon álló szobrokat és történelmi dísztrágyakat, a zongorára állított családi fotókat, de még a kikészített uborkás szendvicseket is az étkezőasztalon. 

Hogy ez a 70. születésnapi történet létrejöjjön, a házban készült fényképek mellé a Google begyűjtött 197 nagy felbontású személyes fotót a hercegről és a királyi családról - a herceg születésétől gezdve legifjabb unokájának születéséig. Sőt még azok a fotók is bekerültek a közösbe, amik a herceg születésnapján készültek a fiaival, a menyeivel és unokáival. A virtuális séta teljes gyűjteményét, minden fotót és történetet elérhetnek a The Charities of the Prince of Wales nevű projekt alatt.

A hangulatos reggeli szoba (The Morning Room)Forrás: artsandculture.google.com

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek