A sátor, ami mindenütt sátor - földön, vízen, levegőben egyaránt

A rusztikus buborék sátraktól kezdve, amiket csillagnézésre terveztek, egészen az elképesztően extravagáns glamping sátrakig, a mai világutazóknak már rengeteg lehetőség áll a rendelkezésükre, ha arról van szó, hogy sátrat válasszanak egy szabad ég alatti kiránduláshoz. Az ágazat legújabb tagja sem különbözik; egy olyan dinamikus sátorról van szó, ami használható a szárazföldön, vízen és a levegőben is.

A londoni bázisú sportszereket és kiránduláshoz szükséges felszereléseket gyártó Tentsile cég alkotta meg a sátrak új generációját. Bár nem egy fiatal cégről van szó, hiszen már több éve készítik ötletes és strapabíró, a legtöbb esetben fák törzseihez rögzíthető sátraikat, mégis most jött el az idő, hogy piacra dobjanak egy teljesen egyedülálló fejlesztést - írja a Lonely Planet.

Egyszerű fekvőalkalmatosságot is kitaláltak a tervezőkForrás: facebook/Andrew Walmsley Photography

A The Universe névre hallgató "három elem sátor" a munkacíméhez híven használható a földön, a levegőben és a vízen is. A földön például sima sátorként és amolyan piknik takaróként is felállítható. A levegőben - a cég többi sátrához hasonlóan - fatörzsekhez, három ponton rögzítve alkalmazzák. A vízen, pedig egy SUP deszkához hasonlóan működik, vagyis egy stabil tutajt alakíthatunk ki belőle, árnyékoló tetővel és rögzítésekkel. A The Universe fekvőfelületén három ember kényelmesen elfér, és még a csomagoknak is van biztonságos rakodótér a sátor alsórészében és belsejében. 

A The Universe - föld, víz, levegő sátorForrás: Tentsile/Tom Kahler

Bármerre is megyünk, egy ilyen sátorral minden elemet legyőzhetünk – na jó, hármat biztosan. A megjelenésére 2019 elejéig még várni kell, a Magyarországra is szállító cég akkor dobja majd piacra az univerzális sátrat. Addig pedig maradnak a kedves, színes repülő csészealjakra hasonlító sátraik, amiket három vagy négy ponton lehet a fák törzseihez erősíteni, bármilyen területen. Legyen ott hegy, folyó, tó, vízesés, vagy éppen egy szakadék. 

Forrás: facebook.com/Tentsile

Bemászni a sátrak oldalán vagy a középen lévő csapóajtón lehet, de külön kapható létrával is, vagy ha megfelelő a magasság, akkor akár fel is lehet ugrani a "teraszára".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek