Az okosnapernyő saját magát forgatva ad mindig árnyékot

Egy Los Angeles-i startup fejlesztette le a világ első olyan csatlakoztatott napernyőjét, amely nemcsak magától forog, de napkollektoraival telefont tölt, beépített kamerájával pedig még fotózni is lehet.

Fotó: ShadeCraft

A ShadeCraft napernyőjére ugyanis csíkos textil helyett napelemeket szereltek, amelyek egyrészt árnyékolnak, másrészt megtermelnek annyi energiát, hogy magától forduljon a nap irányába. Az okosernyőt persze egy csomó más funkcióval is ellátták, méri például az UV-sugárzás mértékét, a páratartalmat és a szél erősségét, egy meghatározott erejű széllökést észlelve pedig gondosan becsukódik. De a telefonfüggő strandolók például az állványába applikált USB-portokon keresztül készülékeiket is feltölthetik - írja a Homecrux.com.

Az ernyő akkumulátorának kapacitása 72 óra, amelyet leginkább a beépített ledes fényforrásai és a kamerája szívhatnak le. Utóbbit egyébként a cég fejlesztői elsősorban biztonsági funkcióként szereltek bele, amely 360 fokos panorámafotót és videót készít a környezetéről, így akkor is pontosan lehet látni, hogy mi történik a teraszunkon vagy a kertünkben, ha épp nem vagyunk otthon. Az ernyőt ugyanis egy vezérlésre szánt okostelefonos alkalmazással kötötték össze, és wifis, Bluetooth-szos kapcsolattal is ellátták.

Fotó: ShadeCraft
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek