Eljöhet a személyre szabott vidámparkok ideje

  Eljöhet a személyre szabott vidámparkok ideje

   

  Egy holland dizájner olyan eszközt alkotott, mely örökre megváltoztathatja a vidámparkok nyújtotta élményt – írja a Travel and Leisure.

  Daniel de Bruin ipari tervező, akinek célja az embert és a gépet közelebb hozni egymáshoz. Most olyasmit talált fel, amely személyre szabhatja, mit élünk át az adrenalindús vidámparki játékokon. A Neurotransmitter 3000 névre keresztelt eszköz reagál a székben ülő személy testi változásaira. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az élmény előtt érzékelőket szerelnek fel a bőrre, melyek mérik a pulzust és az izomtónust. Miután elindult a borzongás, a gép az alany testéből érkező jelek alapján módosítja a sebességet vagy más, izgalmat nyújtó faktort.

  A szimulátorban ülve a gép folyamatosan értékeli a kapott adatokat. Egy bizonyos izgalmi szint után ugyanis a test megszokja az ingerlést, amire a gép gyorsabb, izgalmasabb tempóval reagál. Amikor az alany pulzusa eléri a pihenőszintet, azaz a percenkénti nyolcvanas értéket, akkor kapcsol a legmagasabb izgalmi fokozatba, ha viszont a pulzusszám felszökik százharminc fölé, azonnal leáll. A játékos választhatja azt is, hogy a szimulátort kézzel vezérli. Ez esetben izmai megfeszítésével küld jeleket a gépnek.

  NEUROTRANSMITTER 3000 - a bio metrically controlled thrillride from DANIELDEBRUIN on Vimeo.

  Ha izgalmat kereső kalandorok vagyunk, a fenti biztosan jól hangzik. De hol marad itt akkor a közösségi élmény, amit például a tíz világrekordot megdöntő vidámparkban élhetünk át?

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!