A Google még könnyebbé teszi a találkákat

A Google még könnyebbé teszi a találkákat.

Már csak kapkodhatjuk a fejünket, olyan tempóban gazdagodnak a Google Térkép funkciói. Ráadásul ezúttal az Android- és iOS-felhasználók sem maradnak ki a jóból – írja a Travel and Leisure.

A Google Térkép bevezette a tényleges földrajzi helyzet valós idejű megosztását. Így ha találkozóra megyünk, okostelefonon nyomon követhetjük, hogy partnerünk hol jár éppen, és látjuk, ha esetleg már oda is ért. Ennek megfelelően, ha mi megosztottuk vele helyzetünket, ő is tudni fogja, merre járunk éppen. A Google+ felhasználói számára ez már némiképp ismerős lehet, mert a prémium szolgáltatás már korábban is rendelkezett egy, a fentihez hasonló funkcióval.

Te hol vagy? Én hol vagyok? Pontosan erre az életérzésre kínál megoldást a Google TérképFotó: Northfoto

A funkciót a térképen a helyzetünket jelölő kék pontra kattintva érhetjük el, a Share Location (Helyzet megosztása) menüpontot választva. Ha helyzetünk megosztása aktív, a programban az iránytű felett egy ikon lesz látható. Ráadásul navigálás közben is megoszthatjuk helyzetünket – ez esetben a funkció magától kikapcsol, amikor megérkezünk a találkozási pontra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek