Jó hír a nyaralóknak: nincs több roamingdíj az Unión belül

  Jó hír a nyaralóknak: nincs több roamingdíj az Unión belül

  Január 6-án, pénteken életbe lépett az Európai Bizottság méltányos használatról és a roamingdíjak eltörlésének fenntarthatóságáról szóló végrehajtási rendelete. Az EU-n belüli roamingolás díja a gyakorlatban június 15-én nullázódik le - írja a Hvg.hu.

  Mit jelent ez?

  A külföldre utazók régóta várták már az idei évet. Ugyanis az elfogadott rendelet az Unión belül bevezeti a "roaming mint otthon" ("roaming like at home") koncepciót, amelynek lényege, hogy az előfizetők a hazai feltételeknek megfelelően tudják igénybe venni a mobiltelefonáláshoz kapcsolódó szolgáltatásokat az európai utazásaik során, mindenféle többletdíj megfizetése nélkül.

  Ugyanakkor vizsgálni fogják a visszaélésekre alkalmas helyzeteket. Például nem lehet majd azt csinálni, hogy ott veszünk egy SIM-kártyát ahol a legolcsóbb, végül egy másik országban használjuk. Ha a roamingszolgáltató bizonyítani tudja, hogy az előfizető a roamingszolgáltatást visszaélésszerűen használja, akkor a szolgáltató felhívja az ügyfél figyelmét a visszaélés tényére. Ha az előfizető legalább két héten belül nem változtat addigi használatán, a szolgáltató többletdíjjal büntetheti.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!