Idegenvezető zsebre vágva, ingyen

  A Google új, ingyenes alkalmazása teret nyit a végtelenbe. Keressünk rá, nyissuk meg, járjuk be és csodálkozzunk rá kulturális örökségünkre.

  Nemrégiben jelent meg a Google Arts and Culture alkalmazása, amellyel virtuálisan felfedezhetjük a leghíresebb épületeket, street artokat és ősi templomokat a világ minden tájáról – olvasható az Architecureau oldalán.

  A felhasználók több mint hetven ország több ezer múzeumi gyűjteményéhez férhetnek hozzá. Számos lehetőség közül válogathatunk: ráközelíthetünk az egyes műtárgyakra, festményekre, de szín, stílusok, projektek, történelmi események vagy médiumok szerint is szűrhetünk. Nem csupán a klasszikusok kerültek fel az online adatbázisba: láthatók például Banksy munkái is.

   

  Az Operaház mennyezeti freskója a Google Arts and Culture oldalánFotó: travelo.hu / google

  Az alkalmazással a Google Cardboardhoz hasonló, virtuális valóságot megteremtő eszköz segítségével mi magunk is bejárhatunk egy-egy múzeumot vagy emlékművet. Többek közt például Zeusz görög templomába is betehetjük virtuális lábunkat. De az sem baj, ha nincs ilyen eszközünk: megtehetjük a túrákat 2D-ben is.

  Útvonaltervezésre is használhatjuk az alkalmazást. Ha például a street art hoz lázba minket, akkor a "projektek" fülre kattintva megjelenik egy térkép, amely megjeleníti a résztvevő műalkotásokat.

  A magyar intézmények közül a Magyar Nemzeti Galéria, a Nemzeti Múzeum és az Operaház csatlakozott a kezdeményezéshez. Testközelből megnézhetjük az Opera mennyezeti freskóját. Nem mindennapi látvány, érdemes megnézni, főleg, hogy az oldalnak és az alkalmazásnak magyar felülete is van.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!