Magyar találmány fűti és hűti az okosnyaralókat

  Magyarországon tervezték azt a készüléket, amivel távolról is beállíthatjuk a hétvégi házunk fűtését vagy klimatizálását, és mindössze egy SIM-kártya kell hozzá.

    

  Fotó: Hwdev.hu

  A GSM termosztát készülék telefonhívással érhető el, és a magyar mellett több más nyelven is fogadja a hívást. A működése egyszerű, mert mindössze annyit tesz, hogy hívás után beolvassa az épület mért és beállítható hőértékeit, amiket a telefon billentyűzetével lehet megváltoztatni a kívánt értékre. Mindez a tervezők szerint egy percet sem vesz igénybe.

  A készüléket a magyar piac igényeinek megfelelően tervezték 8 éve. Mára az ország csaknem minden nyaralóövezetében találni ilyen GSM-termosztátot. A készülék vezetékes illetve vezeték nélküli szobai termosztátként működve napi vagy heti programmal képes a fűtést vezérelni. De további eszközöket is képes távolról működtetni, így például a kerti kamerarendszereket, szivattyút vagy nyáron a légkondicionáló berendezéseket. Ha pedig a nyaral vizesblokkjánál fagyveszélyt tapasztal, a készülék telefonon jelzi ezt az ügyfélnek. A GSM termosztát ugyanis távolról a behelyezett SIM kártya telefonszámán keresztül válik elérhetővé.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!