Kiállítás nyílt a rettegett drogbáróról

  Ideiglenes kiállítást rendezett a börtönből 2015-ben megszökött drogbáróról, Joaquín "El Chapo" Guzmánról a Las Vegas-i MOB múzeum.

  A múzeum a Szervezett bűnözés és rendőri intézkedések múzeumaként is ismert, legújabb kiállítása a 21. század szervezett bűnözéséről szóló sorozat második része. Az első téma a FIFA futballbotrány volt, írja a lonelyplanet.com.

  The Mob Museum

  Guzmán, vagyis a „Köpcös" a hírhedt Sinaloa kartell vezetőjeként ismert. A klán 60 ezer négyzetkilométeren gazdálkodott, gyakorlatilag Amerika negyedének ők szállították a drogokat Kolumbiából Mexikón át az Egyesült Államokba, a Mob múzeum közleménye szerint.

  A kiállítás része egy modell is, amely segítségével nyomon követhetjük Guzmán szökését a mexikói Altiplano börtönből. A cellája mögött egy 10 méteres csatornát ástak, ezen keresztül ereszkedett egy 1500 méter hosszú folyosóra, ahol egy speciálisan erre a célra átépített motor várta. Guzmánt január elején tartóztatták le egy tűzharc után a mexikói partoknál Sinaloában. Jelenleg abban a börtönben van, ahonnan korábban megszökött.

  A múzeum nemrég nyitott egy állandó kiállítást is az AMC csatorna híres krimisorozatáról, a Totál szívásról (eredeti címen Breaking Bad). A gyűjtemény a filmből ismert középiskolai kémiatanárt mutatja be, aki titokban illegális drogokat állít elő.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!