Online is megnézheti a Mágnás Elza-gyilkosságról szóló kiállítást

  Letölthető a Kiscelli Múzeum mintegy 180 darabos műtárgyadatbázist és három tárlat anyagát tartalmazó online kiállítása. A januárban bezárt, Mágnás Elzáról szóló tárlat virtuális változata is felkerült a honlapra.

  A kiállításnak helyet adó, Google Kulturális Intézete által indított honlapra, amelyen 60 ország több mint 900 különböző köz- és magángyűjteménye található meg, "nagyon jó kommunikációs felületként" tekintenek, mondta el Perényi Roland, a múzeum igazgatója az M1-es csatornán, írja az MTI. A site segítségével a helyhiány vagy műtárgyvédelmi okok miatt pillanatnyilag a Kiscelli Múzeum raktárában pihenő tárgyakat is meg tudnak mutatni az érdeklődők számára.

   

  Fotó: www.google.com/culturalinstitute

  Az igazgató nem gondolja, hogy a virtuális kiállítás hatására kevesebb látogató érkezhet a múzeumba, mivel az eredeti műtárgy közvetlen fizikai megtekintésével járó élményt egy internetes honlap nem tudja helyettesíteni.

  Az online elérhető felületre felkerült egy 180 darabos műtárgyadatbázis, valamint két várostörténeti tárlat mellett a Krúdy Gyulát is megihlető Mágnás Elza-gyilkosság történetét bemutató, januárban bezárt kiállítás virtuális változata is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!