Kiállítás nyílt minden idők legnagyobb szabadulóművészéről Budapesten

  Startol az Országos Széchényi Könyvtár Houdini! című kiállítása, ami Harry Houdini illuzionista életét és a róla készült 2014-es film kellékeit mutatja be. A megnyitón is volt szabadulómutatvány, David Merlini jóvoltából.

  Idén lesz 90 éve, hogy meghalt Harry Houdini (született Weisz Erik), magyar származású amerikai illuzionista és bűvész. Minden idők legnagyobb szabadulóművésze és egyben a modern kor egyik legnagyobb előadóművésze is volt, olvasható az OSZK honlapján. 

  David Merlini a megnyitónFotó: Illyés Tibor (MTI)

  Az Országos Széchényi Könyvtár – együttműködve a Houdini House Budapesttel –, kiállítja azt a páratlan magángyűjteményt, melyet a milánói expó magyar pavilonjának látogatói már korábban megismerhettek.

  A gyűjtemény eredeti relikviákon keresztül és a 2014-ben készült Houdini című amerikai film kelléktárgyait is bemutatva megidézi a híres művész alakját, életét, mutatványait.

  A január 26-ai kiállításmegnyitón is volt szabadulóshow: a magánygyűjteményt gondozó David Merlini szabadulóművész egy kényszerzubbonyból szabadította ki magát.

  A kiállítás egy hónapig, 2016. január 27-től február 27-ig látható a Budavári Palota F épületében (keddtől szombatig 09 és 20 óra között), majd március 24-től a gyűjtemény végleges kiállítóhelyére kerül a Houdini House Budapestben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!