Átlagosan 540 forintot költünk utasbiztosításra

A Netrisk felmérése szerint tavaly átlagosan ekkora értékben kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülők, ami alig tér el a 2014-es adattól.

Az utasbiztosítások több mint a harmadát már az interneten kötik meg, az online szerződő ügyfelek 80 százaléka pedig csak az utolsó napokban köt utasbiztosítást: 25 százalékuk 2-3 nappal az utazás előtt, 43 százalék az utazást megelőző napon teszi ezt meg, és további 12 százaléknak csak az utazás napján jut eszébe utasbiztosítást kötni - írja az MTI a Netrisk.hu internetes alkusz cég felmérése alapján.

Síeléskor többet költünk

Az adatokból az is kiderül, hogy a síbiztosításokért átlagosan 20 százalékkal többet, mintegy 650 forintot hajlandók fizetni az ügyfelek, a magasabb díjak legtöbbször pótlólagos szolgáltatásokat, illetve magasabb térítési limiteket is tartalmaznak. A biztosítók felelhetnek például a pályáról történő mentésért, a felszerelés biztosításáért, illetve különféle kiegészítő kártérítésekért betegség vagy baleset esetén.

A Netrisk.hu szerint a síbiztosítást kötők 78 százaléka Ausztriába utazott síelni, 6-6 százalék vette célba a szlovák és az olasz sípályákat, további 3 százalék Franciaországba, a fennmaradó 7 százalék pedig leginkább Szlovéniában, Lengyelországban, Romániában vagy Svájcban hódolt téli szenvedélyének. A síelők átlagéletkora 34 év volt, a síutakra átlagosan 5 napos utasbiztosítást kötöttek az ügyfelek.

Az orvosi ellátás miatt kötnek a legtöbben biztosítást

A Groupama Biztosító legfrissebb kutatása szerint a külföldre utazók kétharmada köt általában biztosítást indulás előtt. A külföldre utazók 18 százaléka soha nem biztosítja magát kinn tartózkodása idejére. A kutatásból az is kiderült, hogy azok körében, akik utaznak, a minden alkalommal biztosítást kötő nők aránya 16 százalékkal magasabb, mint a biztosított férfiaké. A biztosítás kötésének legfőbb motivációja a válaszadók 73 százaléka szerint az esetleg szükségessé váló orvosi ellátás elérése volt a felmérés szerint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek