Januárban is nyitva lesz a Csontváry-kiállítás

A nagy érdeklődés miatt egy hónappal meghosszabbították a Csontváry Géniusza kiállítás nyitva tartását. A tárlat így 2016. január 31-ig lesz látható a budai Várban.

"A júliusban nyílt kiállítás eddig mintegy 90 ezer látogatót vonzott és jelentős, mintegy 170 millió forintos bevételt hozott a Várgondnokságnak" - mondta L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján a kiállítás helyszínén, írja az MTI.

Fotó: Csontváry Géniusza kiállítás

 A pécsi Csontváry Múzeum január 31. után, a kölcsönzési szerződésnek megfelelően visszakapja a képeket a budapesti tárlatról.

A Csontváry géniusza című tárlat helyszíne a budai várban található Honvéd Főparancsnokság. A kiállítás tizenhét teremben látható, bejárásuk kötött: a termek szervesen kapcsolódnak egymáshoz, olvasható a kiállítás honlapján.

A kiállításhoz kortárs művészeti alkotások is kapcsolódnak, a látogatók érintőképernyőn tájékozódhatnak például Csontváry személyes kapcsolatairól vagy azokról a földrajzi helyekről, amelyek hangsúlyosan megjelennek az életműben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek