Kiállították azt a 118 éves tortát, amit Sissi megkóstolt

  Különleges süteményt állítottak ki egy meranói múzeumban: a 118 éves tortát egykor Sissi osztrák császárné és magyar királyné számára készítették, ő azonban csak egyetlen szeletet fogyasztott el belőle.

  A császárné 1897-ben a dél-tiroli Merano városban üdült, amikor ellátogatott a közeli Nalsba, ahol betért egy fogadóba. A meglepett fogadósné gyorsan süteményt készített a diétáiról ismert Sisinek, aki csak egy szeletet fogyasztott a tortából.

   

  Fotó: Emil Rabending /Wikimedia Commons

  Az érintetlen maradékot a fogadós családja több mint száz éven át megőrizte, a héten pedig a meranói turisztikai múzeumnak, a Touriseumnak adományozta.

  Az intézmény látogatói vitrin mögött tekinthetik meg a különleges, csokitortára emlékeztető süteményt, amelynek receptje ismeretlen.

  A Sissi-hez kapcsolódó kiállítások mindig nagyon népszerűek. Nemrég nyílt meg Bécsben a gyászoló Sissit és a 19. századi gyászolási szokásokat bemutató kiállítás, és rekordszámú látogatót érdekelt a bécsi Sissi Múzeum 2014-es, Selyem - Csipke - Hermelin című időszaki kiállítása is. A tárlaton nemcsak az egykori osztrák császárné be nem mutatott ruhái láthatók, hanem az a pengeélesre köszörült reszelő is, amellyel egy olasz anarchista 1898. szeptember 10-én Genfben megölte Erzsébetet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!